Overlijden

U kunt het uitvaartproces op elk gewenst moment in gang zetten. Uitvaartverzorging Robert van Haren is hiervoor 24 uur per dag bereikbaar.

 

Wij maken met u een afspraak om alle aspecten van de uitvaart door te spreken. Uiteraard hoeft u hierbij niet alles direct te beslissen. Waar nodig kunt nog rustig nadenken en uw keuze later aan ons doorgeven. Wij zullen u alle afspraken schriftelijk bevestigen.

 

Alle noodzakelijke voorbereidingen en officiële handelingen voor de uitvaart zullen wij voor u verzorgen. In periode tussen het overlijden en de uitvaart zijn wij uiteraard (24 uur per dag) voor u bereikbaar en beschikbaar.

 

Opbaring

Tussen het moment van overlijden en de uitvaart ontstaat een fase van afscheid nemen. Iedere dag, tot aan het moment van begraven of cremeren bestaat de mogelijkheid om op uw eigen manier afscheid van de overledene te nemen.
Deze opbaring kan op vele verschillende manieren vorm en invulling krijgen. Het helpen of aanwezig zijn van nabestaanden bij de laatste verzorging van de overledene of het thuis opbaren om de overledene zo lang mogelijk bij u te kunnen houden. Maar uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor de opbaring in een rouwcentrum, kerk of een andere gewenste locatie. Er zijn vele mogelijkheden en voor ieder is een passende wijze die het beste bij uw situatie en wensen past.

 

De uitvaart

Wij verzorgen zowel begrafenissen als crematies. Wij hebben ruime ervaring met vele verschillende vormen van uitvaarten en zijn vertrouwd met religieuze gebruiken. Alle wensen zijn bespreekbaar en de mogelijkheden waarop u de uitvaart wilt vormgeven zijn bijna onbeperkt. De wensen van de overledene en de nabestaanden staan voor ons centraal. Wij voeren deze met de allergrootste zorg uit voor een respectvol en waardig afscheid.

Ook de invulling van de uitvaartdienst is geheel volgens uw wensen in te vullen. Het leiden van de uitvaartdienst door een geestelijk voorganger of een medewerker van de uitvaartonderneming is mogelijk, maar uiteraard kunt u ook zelf invulling aan de dienst geven. De dienst kan bestaan uit het voordragen van lezingen en gedichten of het afspelen van muziek, maar ook andere wensen voor invulling zijn mogelijk. Welke keuze u ook maakt en welke keuze het beste bij u past, wij zullen ons uiterste best doen om met uw invulling een waardig afscheid te realiseren.